Woningcorporaties

De druk van het toezicht op woningcorporaties is enorm. Voortdurend worden nieuwe eisen gesteld aan de sturing en beheersing van bedrijfsprocessen en aan het verantwoorden middels rapportages.

Die informatie moet wel ergens vandaan komen. Uit de bedrijfsprocessen vanzelfsprekend! Tegelijk willen de woningcorporaties een betere interne sturing en beheersing van bedrijfsprocessen. Zijn de procesdoelen en procesrisico’s in beeld? Eigentijds proces- en kwaliteitsmanagement onderscheidt de verticale en horizontale organisatie van de sturing en beheersing. Onze procesmanagement software doet dat.

Wanneer bijvoorbeeld de OOB-regelgeving voor interne procesrisico's en beheersmaatregelen van kracht is voor woningcorporaties moeten de beheersmaatregelen expliciet zijn gedefinieerd. Met behulp van de risicomatrix en de overige rapportages toetst de controller de maatregelen in de bedrijfsprocessen, vastgelegd en logisch gekoppeld aan de procesbeschrijving, stelt vervolgens de adequate werking ervan in bedrijfsprocessen vast.

Voorbeeld van een High Level Structure (HLS) procestekening voor een reparatieproces bij een woningcorporatie

woco

Nieuwsgierig naar meer voorbeelden? Neem gerust even contact met ons op.

 

 

 

 

 

Projecten bij opdrachtgevers uitgevoerd door onze adviseurs/medewerkers

Gratis tips en adviezen

 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Contactgegevens Procesoffice

Procesoffice B.V.
Werfweg 69
8243 PG Lelystad

telefoon: 0320 - 300550 en 06 - 201 34 344
e-mail: info@procesoffice.nl