Nieuws

Nagenoeg elke maand houden wij onze gratis workshops in Rotterdam. Zie onze agenda. Graag deel ik hier ook mijn ervaring en kennis met jou. 

 

 

De flowchart voorbij. Naar beschrijvingen van processen die wel werken.

Geschreven: zondag 19 februari 2017 // Geschreven door Johan

Dagelijks verschijnen weer nieuwe procesbeschrijvingen en procedures. Nieuwe versies vervangen oude versies. En al dat vervangen, corrigeren en aanvullen vergt heel veel tijd en moeite. Maar 'het moet'. Want de accountant en de controller van de handelsonderneming vond dat het hoog tijd werd. Het 'moet nu echt'. Want er komt weer een ISO audit aan. Het moet want de incidenten van vorig jaar vragen om meer aandacht voor de risico’s en fouten in het proces: 'de afwijkingen van vorige week zeggen opnieuw dat we het proces nog steeds niet goed in de hand hebben'. Ja, ze zijn er wel, die procesbeschrijvingen. Maar toch worden ze in de praktijk niet of nauwelijks gebruikt. Hoe komt dit toch? Op een of andere manier leven en werken ze niet. Hoe kan dit allemaal anders?

Lees meer...

Continu bedrijfsprocessen verbeteren: echt waar?

Geschreven: donderdag 18 juni 2015 // Geschreven door Johan

Ik gebruik vandaag een titel die jij als procesmanagement professional of kwaliteitsmanager bijna dagelijks tegenkomt. Je vindt het vast een schande dat ik bij deze bekende uitspraak een vraagteken stel. Ik wil ermee zeggen: staar je niet blind op het eindeloos verbeteren van bedrijfsprocessen. Het kan voordelig zijn wanneer

Lees meer...

Actoren: motor van de bedrijfsvoering

Geschreven: maandag 01 juni 2015 // Geschreven door Johan

Actoren: motor van de bedrijfsvoering. Dat probeer ik in dit essay uit te leggen. Ooit beweerde ik iets anders. Je vindt het nog ergens op het internet. Ik ga er zo nog op in. De laatste vijftien jaar gebruik ik beelden of modellen waarin de actoren prominent aanwezig zijn. Immers, zijn de actoren, de mensen in de organisatie, niet de alfa en de omega van de organisatie?

 

Lees meer...

De organisatie als piramide. Hoe lang nog?

Geschreven: dinsdag 12 mei 2015 // Geschreven door Johan

Traditioneel gebruiken we de vorm van een piramide om een organisatie af te beelden. De piramide huist een top die leiding geeft en herbergt de vele uitvoerenden aan de basis van de piramide. De piramidevorm van een organisatie maakt plaats voor meer klantgerichte en hybride, een mix van verticale en horizontale, vormen van organiseren. In dit essay pleit ik voor een 'organisatiekaart' als hulpmiddel voor de organisatiecoach, de kwaliteitsmanager of procesmanagement professional die het wel en wee van organisaties aangaat. 

Lees meer...

Gratis e-mail cursus 'Naar procesbeschrijvingen die wel werken'.

talk

Nu nog gratis. Vijf keer een e-mail met als thema 'Naar procesbeschrijvingen die wel werken'. 
 Lees Meer ...

Gratis workshops. Elke eerste week van de maand in Rotterdam.

template 18

Geen colleges. Met zelf een keer oefenen ga je het zien en krijg je het door. Volg daarna een gratis training en ga zelf aan de slag!Lees Meer ...

Gratis hoofdstukken van mijn boek over een alternatief voor de flowchart.

gear

Beschrijvingen met flowcharts worden overal gebruikt. Of nee, ze worden overal gemaakt, maar in de praktijk niet of nauwelijks gebruikt. Dat is juist het probleem. Daarom is het tijd voor iets anders.

Lees meer ...

Gratis tips en adviezen

 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Contactgegevens Procesoffice

Procesoffice B.V.
Corkstraat 46
3047 AC Rotterdam

telefoon: 010-2409038 
e-mail: info@procesoffice.nl