Een vitaal bedrijfsproces: hoe kom ik daar?

Datum: woensdag 7 september 2016

Tijd: middag (14:00 - 16:00 uur)

Locatie: Rotterdam

Ik las in het boek Organiseren met toekomst van Guido van de Wiel de volgende zin of gedachte:

"managementinstrumenten terug in hun ondersteunende rol, zodat mensen ruimte ervaren om op hun unieke wijze aan de bedoeling van de organisatie te werken"

Dat is de richting voor vitale bedrijfsprocessen. Maar wat betekent dat nu concreet? Daar heb ik een heel boek over geschreven. Dat komt straks uit. Nu alvast proeven en zelf ervaren of er een kaart en een weg is die jou daar brengt. Maar kun je ook bekende en zo vertrouwde zaken loslaten? Om dat te bepalen moet je misschien toch even komen oefenen: eerst zelf doen en zelf beleven!   

 

Programma

14.00 - 14.45   Een vitaal bedrijfsproces: hoe kom ik daar?
(Johan ter Heegde - Oprichter/adviseur Procesoffice)

Eerst gaan we oefenen en zelf beleven. Vervolgens leggen we wat we gedaan hebben tegen de lat van de vier criteria of valkuilen (genoemd in het boek "organiseren met toekomstt"). Al doende maak je kennis met een mensgerichte aanpak voor het visualiseren van bedrijfsprocessen. Nooit willen we meer werken met abstracte procesbeschrijvingen die alle kanten uitschieten, en voor verschillende uitleg vatbaar zijn. Net als een wegenkaart, moeten zij direct leesbaar en duurzaam zijn. We kunnen er veel over zeggen. Kom gewoon even kijken. Oefen en ervaar het eerst zelf. Daar kom je na deze workshop echt rijker van terug.

14.45 - 15.00   Pauze

15.00 - 15.45   High performance asset/document managementsysteem
(Herm Grievink - Oprichter/adviseur Ravelin)

Documenten en informatie over objecten verhelderen de constructie en operations van bedrijfsprocessen. Hoe manage je dat op een no nonsens manier en hoe realiseer je high performance services? Op informatie willen we niet wachten. Wanneer ze nodig is, moet de informatie er onmiddellijk zijn. Met een druk op de knop geven zij de gebruikers inzicht in te leveren prestaties en capaciteiten van bedrijfsprocessen. Eigenlijk weer hetzelfde: management instrumenten moeten de leefwereld ondersteunen. Zie vanmiddag wat Ravelin heeft bereikt met zijn software. Wanneer de software van Ravelin werkt voor de bedrijfsprocessen van de topbedrijven in de industrie, is zij ook van belang in andere branches en voor minder grootschalige bedrijven. De workshop maakt dat duidelijk. Tevens wordt ingegaan op de mogelijkheden van mobiele applicaties en van intelligente 'tags' die sensorgegevens als informatie kunnen doorsturen. Ook dit is niet alleen voor de industrie nuttig, want er zijn vele toepassingsmogelijkheden.

15.45 – 16.00 - Tot besluit

Uitwisseling, vragen en antwoorden, afronding. Ons aanbod.

 

vanaf 16.00 uur - een hapje/drankje 
Voor wie nog even wil napraten.

Aanmelding, Locatie

Inschrijving en Kosten

Deelname is gratis. Meld je eenvoudig aan met het sturen van een email. Wij bevestigen jouw deelname.

E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie

Wij houden deze workshop in Rotterdam. Ruime parkeermogelijkheid voor de deur. Gratis parkeren. Bezoekadres: Corkstraat 46, 3047 AC Rotterdam

Projecten bij opdrachtgevers uitgevoerd door onze adviseurs/medewerkers

Gratis tips en adviezen

 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Contactgegevens Procesoffice

Procesoffice B.V.
Corkstraat 46
3047 AC Rotterdam

telefoon: 010 - 201 08 10 en 06 - 201 34 344
e-mail: info@procesoffice.nl