Meer leven en beeld van het proces en toch minder moeite: hoe kan dat?

Datum: donderdag 5 juli 2016

Tijd: middag (14:00 - 16:00 uur)

Sector/branche: woningcorporaties en vastgoedontwikkeling/-beheer

Locatie: Rotterdam

Hoe leggen wij dat uit: 'minder moeite en toch een glasheldere beschrijving van het bedrijfsproces'? Binnenkort verschijnt een heel boek over een nieuwe praktijk die al vele jaren blijkt te werken. In de workshop beginnen we met een uitleg, een demonstratie en met een oefening. Breng jouw procedures, jouw procesbeschrijvingen een stap verder. In twee sessies bespreken wij eerst de problematiek van processen beschrijven en vervolgens de nieuwe inzichten en de oplossingen in de praktijk. Op grond van een uitgebreide praktijk demonstreren wij het verschil tussen de moderne en de traditionele manier van het beschrijven van processen.

In deze workshop doen we dat met voorbeelden van woningcorporaties en vastgoedbeheer.

Programma

14.00 – 14.45 - Het probleem en de oorzaken: wat gaat er nog steeds mis met het beschrijven van processen?
Ongelooflijk veel moeite, tijd en geld stoppen organisaties voor het maken van procedures en procesbeschrijvingen. En zonder duurzaam resultaat. Natuurlijk is er resultaat op het moment van het maken zelf: in de acties, de besluiten of de plannen die met de nieuwe procesbeschrijving nodig zijn. De opsteller en de gebruiker(s) ervan, zijn immers niet zomaar aan de slag gegaan. Er was een aanleiding, een incident of probleem. Bovendien: de gangbare procesbeschrijvingen, allemaal van het flowchart type,laten nauwelijks iets zien van de 'werkelijke wereld', van de leefwereld van de organisatie. Vandaar ook dat ze niet of nauwelijks worden gebruikt. 

Erger nog, de gangbare flowchart type procesbeschrijving is op vele manieren uitlegbaar en zet ons op het verkeerde been. De oorzaak,het waarom en de oplossing van dit probleem leggen wij uit en demonstreren wij in de workshop. Zoals gezegd: een heel boek hierover zal binnenkort verschijnen.

14.45 – 15.00 - Pauze

15.00 – 15.45 - De oplossing: terug naar de leefwereld. En ook nog acht tot tien keer sneller. Naar duurzaam beschrijven van bedrijfsprocessen
Maak kennis met een moderne aanpak voor het beschrijven van processen; voor het maken van procedures. Gebruik deze aanpak bijvoorbeeld in jouw control systemen of in jouw kwaliteitsmanagementsysteem, in jouw handboek procedures op papier of op het intranet. Of pas de nieuwe proceslogica toe voor een proces dat optimalisatie of renovatie behoeft. Vermijd de abstracte en voor velerlei uitleg vatbare procedures en processchema's. Zij geven geen inzicht en overzicht. Maak in de workshop ook kennis met een voor de hand liggende, maar intelligente manier om risicomanagement meteen ook in procesbeschrijvingen op te nemen.

We kunnen er nog veel over zeggen, maar kom gewoon kijken. Doe met ons een praktische oefening en oordeel zelf. Wij demonstreren de oplossingen uit onze praktijk. Zie meteen ook in de voorbeelden en oefening de structureel verankerde klantfocus in deze eigentijdse aanpak.

15.45 - 16.00 - Besluit en afronding
Uitwisseling, vragen en antwoorden. Ons aanbod.

Vanaf 16.00 - Hapje en drankje; voor wie nog even wil napraten.

Inschrijving, Kosten en Locatie

Inschrijving en Kosten

Deelname is gratis. Meld je eenvoudig aan met het sturen van een email. Wij bevestigen jouw deelname.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie

Wij houden de workshops in de zalen bij ons op kantoor. In Rotterdam.  Bezoekadres: Corkstraat 46, 3047 AC Rotterdam

Referenties | Onze klanten aan het woord

Gratis tips en adviezen

 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Contactgegevens Procesoffice

Procesoffice B.V.
Corkstraat 46
3047 AC Rotterdam

telefoon: 010 - 201 08 10 en 06 - 201 34 344
e-mail: info@procesoffice.nl