Abstracte procesbeschrijvingen (type flowcharts) zonder leefwereld werken niet

Datum: woensdag 8 juni 2016

Tijd: middag (14:00 - 16:00 uur)

Locatie: Rotterdam

Ik las in het boek Organiseren met toekomst van Guido van de Wiel  de volgende zin of gedachte:

"management instrumenten terug in hun ondersteunende rol, zodat mensen ruimte ervaren om op hun unieke wijze aan de bedoeling van de organisatie te werken"

Dat willen we in het eerste deel van de workshop onderzoeken. Met de traditionele procesbeschrijvingen lukt dit immers niet. We leggen uit en demonstereren waarom dit met bijvoorbeeld de flowcharts en de flowchart type procesbeschrijvingen zo is.  We geven een alternatief, dat al vele jaren zijn succes beleeft.  

Voor het tweede deel van de middag: Ravelin laat zien dat organisaties het optimaliseren van processen kunnen paren aan een goed asset/document management systeem. Zie hierna voor een toelichting op beide workshops.

 

Programma

14.00 - 14.45   Waarom abstracte procesbeschrijvingen (flowcharts) zonder leefwereld van de organisatie niet werken.
(Johan ter Heegde - Procesoffice/Modulor)

We leggen procesbeschrijvingen tegen de lat van de vier criteria of valkuilen (genoemd in het boek "organiseren met toekomst"). Terwijl we dit doen maak je gelijk ook kennis met een mensgerichte aanpak voor het visualiseren van bedrijfsprocessen. Nooit willen we meer werken met abstracte procesbeschrijvingen die alle kanten uitschieten, en voor verschillende uitleg vatbaar zijn. Als wegenkaarten, moeten ook procesbeschrijvingen direct leesbaar en duurzaam zijn. We kunnen er veel over zeggen. Kom gewoon even kijken. Oefen en evaar een keer ook zelf. Daar kom je na deze workshop echt rijker van terug.

14.45 - 15.00   Pauze

15.00 - 15.45   High performance asset/document managementsysteem
(Herm Grievink - Ravelin)

Documenten en informatie over objecten verhelderen de constructie en operations van bedrijfsprocessen. Hoe manage je dat op een no nonsens manier en hoe realiseer je high performance services? Op informatie willen we niet wachten. Wanneer ze nodig zijn, moet de informatie er ook onmiddllijk zijn. Met een druk op de knop geven zij de gebruikers inzicht in te leveren prestaties en capaciteiten van bedrijfsprocessen. Eigenlijk weer hetzelfde: management instrumenten moeten de leefwereld ondersteunen. Zie vanmiddag wat Ravelin heeft bereikt met zijn software. Wanneer de software van Ravelin werkt voor de bedrijfsprocessen van de topbedrijven in de industrie, is zij ook van belang in andere branches en voor minder grootschalige bedrijven. De workshop maakt dat duidelijk. Tevens wordt ingegaan op de mogelijkheden van mobiele applicaties en van intelligente 'tags' die sensorgegevens als informatie kunnen doorsturen. Ook dit is niet alleen voor de industrie nuttig, want er zijn vele toepassingsmogelijkheden.

15.45 – 16.00 - Tot besluit, afronding en - vanaf 16.00 uur - een hapje/drankje voor wie nog even wil napraten 
Uitwisseling, vragen en antwoorden, afronding. Ons aanbod.

Inschrijving, Kosten en Locatie

Inschrijving en Kosten

Deelname is gratis. Meld je eenvoudig aan met het sturen van een email. Wij bevestigen jouw deelname.

E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie

Wij houden deze workshop in Rotterdam. Ruime parkeermoeglijkheid voor de deur. Gratis parkeren. Bezoekadres: Corkstraat 46, 3047 AC Rotterdam

Referenties | Onze klanten aan het woord

Gratis tips en adviezen

 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Contactgegevens Procesoffice

Procesoffice B.V.
Corkstraat 46
3047 AC Rotterdam

telefoon: 010 - 201 08 10 en 06 - 201 34 344
e-mail: info@procesoffice.nl