Duurzaam processen beschrijven. En 10 keer sneller met een menselijke proceslogica!

Datum: donderdag 2 juni 2016

Tijd: middag (14:00 - 16:00 uur)

Sector/branche: woningcorporaties en vastgoedontwikkeling/-beheer

Locatie: Rotterdam

Hoe leggen wij dat uit: 'tien keer sneller' en 'menselijke proceslogica' en dan nog duurzaam ook! Binnenkort verschijnt een heel boek over een nieuwe praktijk die al vele jaren blijkt te werken. In de workshop beginnen we met een uitleg, een demonstratie en met een oefening. Breng jouw procedures, jouw procesbeschrijvingen een stap verder. In twee sessies bespreken wij eerst de problematiek van processen beschrijven en vervolgens de nieuwe inzichten en de oplossingen in de praktijk. Op grond van een uitgebreide praktijk demonstreren wij het verschil tussen de moderne en de traditionele manier van het beschrijven van processen.

In deze workshop doen we dat voor de sector bouwen en wonen, verhuren en onderhoud van vastgoed.

Programma

14.00 – 14.45 - Het probleem en de oorzaken: wat gaat er nog steeds mis met beschrijven van processen?
Ongelooflijk veel moeite, tijd en geld stoppen organisaties in het maken van procedures, beschrijven en tekenen van bedrijfsprocessen. En zonder duurzaam resultaat. Natuurlijk is er resultaat of betekenis op het moment van het maken zelf: in de acties en de besluiten of de plannen die op grond van de nieuwe procedure, de nieuwe procesbeschrijving, worden genomen. De opsteller en de gebruiker(s) ervan, zijn immers niet zomaar aan de slag gegaan. Er was een aanleiding, een incident of welk probleem dan ook, om weer opnieuw naar de procedure(s), de procesbeschrijving(en), te kijken. Echter, 80% van de schema's is zo abstract dat hergebruik nauwelijks mogelijk is. Verschillende interpretaties zijn telkens mogelijk en de gewenste helderheid voor hergebruik ontbreekt. Jazeker, op het moment van maken is alles wel helder. Dan wordt immers intensief samengewerkt en wordt alle informatie over het proces gedeeld. Het schema heeft zijn dienst gedaan. En jazeker, het wordt niet weggegooid, en blijft wel ergens achter in het handboek kwaliteit en organisatie, in het management systeem of gewoon op het intranet.

Maar de meeste beschrijvingen zijn op verschillende manieren uit te leggen. Om een of andere reden werken ze niet duurzaam, zoals bijvoorbeeld een wegenkaart, die telkens weer zijn nut bewijst. En dus begint bij een volgende aanleiding het verhaal opnieuw. Opnieuw en van voren af aan: er is een aanleiding, een opmerking in de audit, een probleem, een incident of calamiteit en ... het bedrijfsproces moet opnieuw worden opgesteld. De oorzaak, het waarom en de oplossing van dit probleem leggen wij uit en demonstreren wij in de workshop. Zoals gezegd: een speciaal boek hierover zal binnenkort in de boekhandel verschijnen.

14.45 – 15.00 - Pauze

15.00 – 15.45 - De oplossing: terug naar de leefwereld. En tien keer sneller. Naar duurzaam beschrijven van bedrijfsprocessen
Maak kennis met een moderne aanpak voor het beschrijven van processen; voor het maken van procedures. Gebruik deze aanpak bijvoorbeeld in jouw control systemen of in jouw kwaliteitsmanagementsysteem, in jouw handboek procedures op papier of op het intranet. Of pas de nieuwe proceslogica toe voor een proces dat optimalisatie of renovatie behoeft. Vermijd de abstracte en voor velerlei uitleg vatbare procedures en processchema's. Zij geven geen inzicht en overzicht. Maak in de workshop ook kennis met een voor de hand liggende, maar intelligente manier om risicomanagement meteen ook in procesbeschrijvingen op te nemen.

We kunnen er nog veel over zeggen, maar kom gewoon kijken. Doe met ons een praktische oefening en oordeel zelf. Wij demonstreren de oplossingen uit onze praktijk. Zie meteen ook in de voorbeelden en oefening de structureel verankerde klantfocus in deze eigentijdse aanpak.

15.45 - 16.00 - Besluit en afronding
Uitwisseling, vragen en antwoorden. Ons aanbod.

Vanaf 16.00 - Hapje en drankje; voor wie nog even wil napraten.

Inschrijving, Kosten en Locatie

Inschrijving en Kosten

Deelname is gratis. Meld je eenvoudig aan met het sturen van een email. Wij bevestigen jouw deelname.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie

Wij houden deze workshop in Rotterdam.  Bezoekadres: Corkstraat 46, 3047 AC Rooterdam

Referenties | Onze klanten aan het woord

Gratis tips en adviezen

 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Contactgegevens Procesoffice

Procesoffice B.V.
Corkstraat 46
3047 AC Rotterdam

telefoon: 010 - 201 08 10 en 06 - 201 34 344
e-mail: info@procesoffice.nl