Systeem- en leefwereld in evenwicht: illusie of werkelijkheid?

Datum: donderdag 10 maart 2016

Tijd: middag (13:30 - 16:00 uur)

Locatie: Rotterdam

Ik las in het boek Organiseren met toekomst van Guido van de Wiel  de volgende zin of gedachte:

"management instrumenten terug in hun ondersteunende rol, zodat mensen ruimte ervaren om op hun unieke wijze aan de bedoeling van de organisatie te werken"

Dat willen we in deel 1 van de workshop onderzoeken. Gewoon heel concreet en praktisch. Aan de hand van een echt management instrument 'Modulor' dat vanaf het verschijnen op de markt, al weer zo'n 15 jaar geleden, beweert de "menselijke maat" centraal te stelllen. In deel 2 van de workshop laten we zien hoe u het mensgerichte organisatie-instrument Modulor kan versterken met een high performance asset/document management systeem van Ravelin. Zie hierna voor een beschrijving van deel 1 en deel 2 van de workshop.

 

Programma

13.30 - 14.30   Wokshop/deel 1-  Systeemwereld en Leefwereld in evenwicht: illusie of werkelijkheid?
(Johan ter Heegde - Procesoffice/Modulor)

We leggen het management instrument Modulor tegen de lat van de vier criteria of valkuilen, genoemd in het boek "organiseren met toekomst". Terwijl we dit doen maak je gelijk ook kennis met een mensgerichte aanpak voor het visualiseren van bedrijfsprocessen. We kunnen er veel over zeggen. Kom gewoon even kijken en oefen een keer ook zelf. Daar kom je na deze workshop, echt rijker van terug.

14.30 - 14.45   Pauze

14.45 - 15.45  Workshop/deel 2 - High performance asset/document managementsysteem
(Herm Grievink - Ravelin)

Het management van processen in de industrie staat of valt met de constructie van die processen. In de industrie is de constructie van het bedrijfsproces vooral fysiek: pijpverbindingen, opslagtanks, pompen, ovens of fornuizen en nog vele installaties en machines vormen de concrete assets van het bedrijfsproces. Documenten verhelderen de constructie en werking van het bedrijfsproces. Hoe manage je die samenhang op een no nonsens manier en hoe realiseer je high performance services? Op documenten willen we niet wachten, wanneer ze nodig zijn. Met een druk op de knop geven zij de gebruikers inzicht in te leveren prestaties en capaciteiten van het proces. Het gebruik van de documenten moet mede de kwaliteit en veiligheid op de werkplek borgen. Opnieuw dus: een management instrument dat de leefwereld in de organisatie moet ondersteunen in plaats van dat het instrument de werkelijkheid overheerst of bepaalt. Zie vanmiddag wat Ravelin heeft bereikt met de vele jaren ervaring op dit gebied. En besef dat wat voor bedrijfsprocessen in de industrie van waarde is, vanzelfsprekend ook van betekenis is voor bedrijfsprocessen bij woningcorporaties, zorginstellingen en de overheid.

15.45 – 16.00 - Tot besluit
Uitwisseling, vragen en antwoorden, afronding. Ons aanbod.

Inschrijving, Kosten en Locatie

Inschrijving en Kosten

Deelname is gratis. Meld je eenvoudig aan met het sturen van een email. Wij bevestigen jouw deelname.

E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie

Wij houden deze workshop in Rotterdam. Ruime parkeermoeglijkheid voor de deur. Gratis parkeren. Bezoekadres: Corkstraat 46, 3047 AC Rotterdam

Referenties | Onze klanten aan het woord

Gratis tips en adviezen

 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Contactgegevens Procesoffice

Procesoffice B.V.
Corkstraat 46
3047 AC Rotterdam

telefoon: 010 - 201 08 10 en 06 - 201 34 344
e-mail: info@procesoffice.nl