Herziening ISO 9001 in het jaar 2015

Datum: donderdag 24 september 2015

Tijd: middag (13:30 - 16:00 uur)

Locatie: Rotterdam

ISO legt bij de herziening voor 2015 meer nadruk op risicomanagement en plaatst de focus op klanttevredenheid in de processen voor uw diensten en producten. In het eerste deel van onze workshop demonstreren wij een aanpak om uw management systeem in lijn te brengen met de door ISO voorgestelde aanvullende kerncompetenties. In het tweede deel van de workshop laten we zien hoe u het procesgerichte kwaliteitsmanagement systeem van Modulor kan versterken met een high performance asset management en document management systeem van Ravelin.

Programma

13.30 – 14.30 - Moderne aanpak (herziene ISO) managementsystemen inclusief risicomanagement en klantfocus (Johan ter Heegde - Procesoffice/ Modulor)
Maak kennis met een moderne aanpak voor het visualiseren van processen. Gebruik dit bijvoorbeeld in uw kwaliteitsmanagementsysteem of pas dit toe voor een proces dat optimalisatie of renovatie behoeft. Vermijd ingewikkelde en gedetailleerde processchema's die niets toevoegen aan begrip of overzicht. Maak ook kennis met een manier om risicomanagement in processen op te nemen. We kunnen er veel over zeggen, maar kom gewoon even kijken. Doe met ons een praktische oefening en oordeel zelf.  We sluiten de sessie af met een demonstratie van een oplossing van een van onze klanten (een ingenieursbureau). We nemen het procesgericht kwaliteitssysteem systematisch door en laten zien hoe de proces (operationele) risico's en de sturing/maatregelen zijn meegnomen in de procesvastlegging. Zie ook de structureel verankerde klantfocus in deze moderne aanpak.

14.30 – 14.45 - Pauze

14.45 – 15.45 - High performance asset management en document management systeem (Herm Grievink - Ravelin)
Management van processen in de industrie moet je paren aan het management van de constructie van je processen. In de industrie is die constructie van het proces vooral fysiek: sites, plants, installaties, equipment en piping zijn de concrete assets van het bedrijfsproces. Documenten verhelderen vervolgens deze assets in het bedrijfsproces. Hoe manage je die samenhang op een no nonsens manier en hoe realiseer je high performance services? Op documenten willen we niet wachten: met een druk op de knop geven zij gebruikers uitsluitsel op het gebied van bijvoorbeeld de te leveren prestaties en capaciteiten, de kwaliteit en veiligheid op de werkplek. Zie vanmiddag wat Ravelin heeft bereikt met de vele jaren ervaring op het gebied van asset management en documnet management in de petrochemische industrie.

15.45 – 16.00 - Tot besluit
Uitwisseling, vragen en antwoorden, afronding. Ons aanbod.

Inschrijving, Kosten en Locatie

Inschrijving en Kosten

Deelname is gratis. Meld je eenvoudig aan met het sturen van een email. Wij bevestigen jouw deelname.

E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie

Wij houden deze workshop in Rotterdam. Ruime parkeermoeglijkheid voor de deur. Gratis parkeren.  Bezoekadres: Corkstraat 46, 3047 AC Rotterdam

Referenties | Onze klanten aan het woord

Gratis tips en adviezen

 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Contactgegevens Procesoffice

Procesoffice B.V.
Corkstraat 46
3047 AC Rotterdam

telefoon: 010 - 201 08 10 en 06 - 201 34 344
e-mail: info@procesoffice.nl