De flowchart voorbij - méér proces - minder moeite - nu wél te lezen

Datum: dinsdagmiddag 6 december 2016

Tijd: middag (14:00 - 16:00 uur)

Doelgroep: iedere maker of gebruiker van een procesbeschrijving

Locatie: Rotterdam - ons kantoor - langs de A-13

Twee sessies, deze middag. Maak een of beide sessies mee. Net wat jij wil en voor jou mogelijk is. Om 16.00 zijn we klaar. Na 16.00 uur - voor wie dat wil - nog een hapje/drankje.  

Programma

Eerste sessie - 14.00–14.45 uur - De flowchart voorbij - meer proces, glashelder beschreven, met minder moeite; nu wél als procesbeschrijving te lezen en te gebruiken (Johan ter Heegde)

Ik demonstreer het en jij oefent een keer. Dan ervaar jezelf wat ik beweer: 'meer proces - minder moeite - en toch een glasheldere beschrijving van het proces'.
Binnenkort verschijnt een heel boek over deze praktijk die al vele jaren blijkt te werken. Ga voortaan uit van de mensen/de organisatie achter het proces en niet van de activiteiten! Alleen dan komt het echte proces naar voren. Alleen dan kun je pas echt het proces verbeteren en optimaliseren. Geloof me niet. Kom kijken. Ik laat het je zien.

Ongelooflijk veel moeite, tijd en geld gaat verloren met procedures en procesbeschrijvingen die niet werken. De gangbare procesbeschrijvingen, allemaal van het flowchart type, laten nauwelijks iets zien van de 'werkelijke wereld', van de leefwereld van de organisatie. Vandaar ook dat ze niet of nauwelijks worden gebruikt. Erger nog, de gangbare flowchart type procesbeschrijving is op vele manieren uitlegbaar en zet ons op het verkeerde been. De oorzaak,het waarom en de oplossing van dit probleem leggen wij uit en demonstreren wij in de workshop. Zoals gezegd: een heel boek hierover zal binnenkort verschijnen.

14.45 – 15.00 - Pauze

 

Tweede sessie - 15.00–15.45 uur - High performance asset/document managementsysteem (Herm Grievink) 

Documenten en informatie over objecten verhelderen de constructie en operations van bedrijfsprocessen. Hoe manage je dat op een no nonsens manier en hoe realiseer je high performance services? Op informatie willen we niet wachten. Wanneer ze nodig is, moet de informatie er zijn. Met een druk wil ik inzicht in te leveren prestaties en capaciteiten van bedrijfsprocessen. Eigenlijk weer hetzelfde: management instrumenten moeten de leefwereld ondersteunen. Zie wat Ravelin heeft bereikt met zijn software. Als deze software werkt voor de bedrijfsprocessen van de topbedrijven in de industrie, is zij ook voor de dienstverleners van belang. De workshop maakt dat duidelijk. 

 

Einde - 16.00 uur

Vanaf 16.00 - Hapje en drankje; voor wie nog even wil napraten.

Inschrijving, Kosten en Locatie

Inschrijving en Kosten

Deelname is gratis. Meld je eenvoudig aan met het sturen van een email. Wij bevestigen jouw deelname.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie

Wij houden de workshops in de zalen bij ons op kantoor. In Rotterdam.  Bezoekadres: Corkstraat 46, 3047 AC Rotterdam

Projecten bij opdrachtgevers uitgevoerd door onze adviseurs/medewerkers

Gratis tips en adviezen

 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Contactgegevens Procesoffice

Procesoffice B.V.
Corkstraat 46
3047 AC Rotterdam

telefoon: 010 - 201 08 10 en 06 - 201 34 344
e-mail: info@procesoffice.nl